7 listopada uczestniczyliśmy w warsztatach poświęconych zasadom odpowiedniego zachowania się przy stole. Wykład i egzamin praktyczny odbyły się w komnatach zamkowych, a nauk udzielała nam mistrzyni kelnerstwa. Poznaliśmy zasady związane z nakrywaniem stołu, nauczyliśmy się przyjmowania odpowiedniej postawy przy stole i kolejności spożywania dań. Dzięki zajęciom wiemy o nieodzownej roli serwetki w czasie posiłków, radzimy sobie z „trudnymi potrawami” i sprawnie posługujemy się sztućcami.

        Po wykładzie mieliśmy czas przeznaczony na zwiedzanie zamku. Najbardziej podobał nam się widok z wieży na najdłuższy rynek w Europie. 

      
       Kulminacyjnym punktem wycieczki był obiad w Sali Turkusowej. Egzamin praktyczny zdaliśmy na ocenę celującą.
      
       Klasy 7a i 8b, Iwona Jaźwińska i Ewelina Olszewska.

Ten pokaz slajdów wymaga włączonego JavaScript.