Jadłospis  27.10.-31.10.2025r.

 

Poniedziałek  27.10.25r.

Śniadanie: 1,7

Kakao ,

Pieczywo mieszane ( pszenne , żytnie z dodatkiem ziaren słonecznika)  z masełkiem , sałatą , wędlinką, warzywami ,serkiem naturalnym ,

Herbatka z cytrynką / woda.

Obiad: 1,7

Żurek z białą kiełbaską i  ziemniakami,

Kurczak z warzywami w sosie słodko-kwaśnym podany z ryżem parabolicznym na sypko,

Chipsy jabłkowe,

Kompot truskawkowy / woda.

Podwieczorek: 1

Kisiel z owoców , ciasteczka zbożowe,

Herbatka  z dzikiej róży z maliną  / woda.

Wtorek   28.10.25r.

Śniadanie:1,7

Makaron literki  na mleku ,

Pieczywo mieszane ( pszenne ,żytnie z ziarnami słonecznika ) z masełkiem , sałatą  , wędlinką , warzywami , żółtym serem,

Herbatka z cytrynką / woda.

Obiad:1,2,3,7

Zupa koperkowa z ziemniakami,

Kotlet mielony  podany z tłuczonymi ziemniakami ,

Buraczki czerwone  na ciepło,

Owoc,

Kompot  ze śliwką  / woda.

Podwieczorek:1,7

Serek waniliowy – tubka , chrupki kukurydziane , owoc,

Herbatka owoce leśne  / woda.

Środa  29.10.25r.

Śniadanie:1,3,7

Kawa zbożowa z mlekiem,

Pieczywo mieszane ( pszenne , żytnie z dodatkiem siemienia lnianego i ziaren słonecznika )

z masełkiem , rukolą , wędlinką , warzywami , jajkiem ze szczypiorkiem,

Herbatka z cytrynką / woda.

Obiad:1,2,3,7

Zupa  z czerwonej soczewicy  z ziemniakami,

Pierogi z białym serem podane z bitą śmietaną,

Owoc,

Woda .

Podwieczorek:1,7

Bułeczka z masełkiem , wędlinką , warzywa,

Herbatka z dzikiej róży z żurawiną   / woda.

Czwartek   30.10.25r.

Śniadanie  – w formie stołu szwedzkiego:1,3,4,7

Kakao,

Pieczywo mieszane ( pszenne , razowe), masełko , kiełki  , wędlinka, ser żółty , pasta z tuńczyka , warzywa,

Herbatka z cytrynką / woda.

Obiad:1,2,7

Zupa krem z dyni,

Bitki wieprzowe w sosie cebulowym podane z tłuczonymi ziemniakami,

Surówka z czerwonej kapusty , marchewki i jabłka,

Owoc,

Sok  tłoczony z jabłek  / woda.

Podwieczorek:1

Koktajl z bananów i truskawek , wafle ryżowe,

Herbatka z dzikiej róży z maliną   / woda.

Piątek  31.10.25r.

Śniadanie:1,7

Płatki kukurydziane z mlekiem,

Pieczywo mieszane ( pszenne , żytnie z dodatkiem siemienia lnianego i ziaren słonecznika )

z masełkiem ,kiełkami  , wędlinką , warzywami , serkiem ze szczypiorkiem ,

Herbatka z cytrynką / woda.

Obiad:1,2,3,4,7

Barszcz czerwony z ziemniakami,

Paluszki rybne podane z  tłuczonymi ziemniakami,

Surówka  z porem,

Owoc,

Kompot owocowy / woda.

Podwieczorek:1,3,7

Mini jagodzianka ,

Sok jabłkowo – marchewkowy  / woda.

 

 

 

 

 

 

W proponowanym zestawie mogą wystąpić zmiany.