Jadłospis  15.09.-19.09.2025r.

 

Poniedziałek  15.09.25r.

Śniadanie: 1,7

Płatki jęczmienne  na mleku,

Pieczywo mieszane z masełkiem , sałatą  , wędlinką ,warzywami ,  żółtym serem,

Herbatka z cytrynką / woda.

Obiad: 1,2,3,7

Zupa z czerwonej soczewicy  z ziemniakami,

Kluski leniwe z masełkiem podane z prażonym jabłkiem,

Owoc,

Kompot wiśniowy  / woda.

Podwieczorek: 1,7

Kasza manna na gęsto podana z malinami , wafle kukurydziane ,

Herbatka  malinowa  / woda

Wtorek   16.09.25r.

Śniadanie:1,7

Kakao,

Pieczywo mieszane z masełkiem , roszponką  , wędlinką , warzywami ,serkiem,

Herbatka z cytrynką / woda.

Obiad:1,2,3,7

Zupa jarzynowa  z ziemniakami,

Kotlet schabowy w panierce panko podany z tłuczonymi ziemniakami,

Surówka z białej kapusty – typu colesław / kwaszony ogórek,

Owoc,

Kompot  ze śliwką  / woda.

Podwieczorek:1

Mus owocowy , herbatniki maślane,

Herbatka owocowa  / woda.

Środa  17.09.25r.

Śniadanie:1,7

Kawa zbożowa z mlekiem,

Pieczywo mieszane z masełkiem , sałatą , wędlinką , warzywami , żółtym serem,

Herbatka z cytrynką / woda.

Obiad:1,2,7

Zupa kapuściana z  ziemniakami,

Gulasz z indyka podany z kaszą gryczaną na sypko

Pomidor ze szczypiorkiem / mix sałat  z prażonym słonecznikiem w sosie winegret ,

Owoc,

Lemoniada  / Woda.

Podwieczorek:1,7

Sernik na zimno z owocami ,

Herbatka z dzikiej róży z żurawiną / woda.

Czwartek   18.09.25r.

Śniadanie –  podane w formie stołu szwedzkiego  :1,3,7

Kakao ,

Pieczywo mieszane ( pszenne , żytnie ze słonecznikiem), masełko , sałata, wędlinka, frankfurterki,  serek z rzodkiewką  , warzywa, jajko ze szczypiorkiem,

Herbatka z cytrynką / woda.

Obiad:1,2,3,7

Rosół z makaronem ,

Gołąbek w sosie pomidorowym podany z tłuczonymi ziemniakami,

Owoc,

Kompot owocowy / woda.

Podwieczorek:1,7

Serek waniliowy , wafle ryżowe,

Herbatka malinowa  / woda.

Piątek  19.09.25r.

Śniadanie:1,7

Płatki kukurydziane z mlekiem ,

Pieczywo mieszane z masełkiem ,kiełkami słonecznika  , wędlinką , warzywami , serkiem,

Herbatka z cytrynką / woda.

Obiad:1,2,3,4,7

Zupa pieczarkowa  z ziemniakami,

Burger rybny   podany z tłuczonymi ziemniakami,

Surówka z czerwonej kapusty , marchewki i jabłka / ogórek kwaszony ,

Owoc,

Kompot owocowy / woda.

Podwieczorek:1

Jabłko pieczone , ciasteczka owsiane,

Herbatka  owocowa  / woda.

 

 

W proponowanym zestawie mogą wystąpić zmiany.