Jadłospis 15.09.-19.09.2025r.
Poniedziałek 15.09.25r.
Śniadanie: 1,7
Płatki jęczmienne na mleku,
Pieczywo mieszane z masełkiem , sałatą , wędlinką ,warzywami , żółtym serem,
Herbatka z cytrynką / woda.
Obiad: 1,2,3,7
Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami,
Kluski leniwe z masełkiem podane z prażonym jabłkiem,
Owoc,
Kompot wiśniowy / woda.
Podwieczorek: 1,7
Kasza manna na gęsto podana z malinami , wafle kukurydziane ,
Herbatka malinowa / woda
Wtorek 16.09.25r.
Śniadanie:1,7
Kakao,
Pieczywo mieszane z masełkiem , roszponką , wędlinką , warzywami ,serkiem,
Herbatka z cytrynką / woda.
Obiad:1,2,3,7
Zupa jarzynowa z ziemniakami,
Kotlet schabowy w panierce panko podany z tłuczonymi ziemniakami,
Surówka z białej kapusty – typu colesław / kwaszony ogórek,
Owoc,
Kompot ze śliwką / woda.
Podwieczorek:1
Mus owocowy , herbatniki maślane,
Herbatka owocowa / woda.
Środa 17.09.25r.
Śniadanie:1,7
Kawa zbożowa z mlekiem,
Pieczywo mieszane z masełkiem , sałatą , wędlinką , warzywami , żółtym serem,
Herbatka z cytrynką / woda.
Obiad:1,2,7
Zupa kapuściana z ziemniakami,
Gulasz z indyka podany z kaszą gryczaną na sypko
Pomidor ze szczypiorkiem / mix sałat z prażonym słonecznikiem w sosie winegret ,
Owoc,
Lemoniada / Woda.
Podwieczorek:1,7
Sernik na zimno z owocami ,
Herbatka z dzikiej róży z żurawiną / woda.
Czwartek 18.09.25r.
Śniadanie – podane w formie stołu szwedzkiego :1,3,7
Kakao ,
Pieczywo mieszane ( pszenne , żytnie ze słonecznikiem), masełko , sałata, wędlinka, frankfurterki, serek z rzodkiewką , warzywa, jajko ze szczypiorkiem,
Herbatka z cytrynką / woda.
Obiad:1,2,3,7
Rosół z makaronem ,
Gołąbek w sosie pomidorowym podany z tłuczonymi ziemniakami,
Owoc,
Kompot owocowy / woda.
Podwieczorek:1,7
Serek waniliowy , wafle ryżowe,
Herbatka malinowa / woda.
Piątek 19.09.25r.
Śniadanie:1,7
Płatki kukurydziane z mlekiem ,
Pieczywo mieszane z masełkiem ,kiełkami słonecznika , wędlinką , warzywami , serkiem,
Herbatka z cytrynką / woda.
Obiad:1,2,3,4,7
Zupa pieczarkowa z ziemniakami,
Burger rybny podany z tłuczonymi ziemniakami,
Surówka z czerwonej kapusty , marchewki i jabłka / ogórek kwaszony ,
Owoc,
Kompot owocowy / woda.
Podwieczorek:1
Jabłko pieczone , ciasteczka owsiane,
Herbatka owocowa / woda.
W proponowanym zestawie mogą wystąpić zmiany.