Jadłospis  05.05-09.05.2025r.

 

Poniedziałek  05.05.25r.

Śniadanie: 1,7

Kakao ,

Pieczywo mieszane z masełkiem , sałatą , wędlinką ,warzywami ,  serkiem,

Herbatka z cytrynką / woda.

Obiad: 1,2,3,7

Zupa grochowa z kiełbaską i  z ziemniakami,

Makaron świderki pod różową pierzynką ( ser z truskawkami)

Soczek pomarańczowy    / woda.

Podwieczorek: 1,7

Tosty  zapiekane w piecu z wędliną i żółtym serem , dla chętnych keczup, warzywa,

Herbatka owocowa  / woda.

Wtorek   06.05.25r.

Śniadanie:1,7

Kasza manna na mleku  ,

Pieczywo mieszane z masełkiem , sałatą , wędlinką , warzywami ,żółtym serem,

Herbatka z cytrynką / woda.

Obiad:1,2,3,7

Barszcz biały  z ziemniakami ,

Placki ziemniaczane podane z sosem wieprzowym z pieczarkami ,

Mix sałat w sosie winegret z ziarnami słonecznika,

Owoc,

Kompot / woda.

Podwieczorek:1,3,7

Koktajl z owoców , biszkopciki ,

Herbatka owocowa  / woda.

Środa  07.05.25r.

Śniadanie:1,7

Kawa zbożowa z mlekiem  ,

Pieczywo mieszane z masełkiem , sałatą , wędlinką ,warzywami , serkiem ,

Herbatka z cytrynką / woda.

Obiad:1,2,3,7

Zupa zacierkowa   z ziemniakami ,

Kotlet schabowy   podany  z tłuczonymi ziemniakami

Surówka  typu colesław z białej kapusty,

Kompot owocowy / woda.

Podwieczorek:1,7

Jogurt brzoskwiniowy , ciasteczka owsiane, owoc ,

Herbatka owocowa / woda.

Czwartek   08.05.25r.

Śniadanie:1,7

Płatki kukurydziane  z mlekiem  ,

Pieczywo mieszane z masełkiem , sałatą , wędlinką ,warzywami , żółtym serem ,

Herbatka z cytrynką / woda.

Obiad:1,2,3,7

Zupa ogórkowa  z ziemniakami ,

Hamburger wieprzowo – wołowy w bułce z sezamem podany z warzywami i dla chętnych keczup,

Kompot owocowy / woda.

Podwieczorek:1,7

Budyń śmietankowy  podany z sokiem z malin  i chrupkami kukurydzianymi ,

Herbatka owocowa / woda.

 

 Piątek  09.05.25r.

Śniadanie:1,3,7

Kakao  ,

Pieczywo mieszane z masełkiem , sałatą , wędlinką ,warzywami , jajkiem ze szczypiorkiem,

Herbatka z cytrynką / woda.

Obiad:1,2,3,4,7

Zupa pomidorowa z makaronem ,

Kotlet rybny   podany  z tłuczonymi ziemniakami

Fasolka szparagowa z masełkiem i bułeczką,

Kompot owocowy / woda.

Podwieczorek:1,3,7

Rogalik maślany ,

Soczek jabłkowy  / woda.

 

 

 

 

 

 

W proponowanym zestawie mogą wystąpić zmiany.