Jadłospis 27.10.-31.10.2025r.
Poniedziałek 27.10.25r.
Śniadanie: 1,7
Kakao ,
Pieczywo mieszane ( pszenne , żytnie z dodatkiem ziaren słonecznika) z masełkiem , sałatą , wędlinką, warzywami ,serkiem naturalnym ,
Herbatka z cytrynką / woda.
Obiad: 1,7
Żurek z białą kiełbaską i ziemniakami,
Kurczak z warzywami w sosie słodko-kwaśnym podany z ryżem parabolicznym na sypko,
Chipsy jabłkowe,
Kompot truskawkowy / woda.
Podwieczorek: 1
Kisiel z owoców , ciasteczka zbożowe,
Herbatka z dzikiej róży z maliną / woda.
Wtorek 28.10.25r.
Śniadanie:1,7
Makaron literki na mleku ,
Pieczywo mieszane ( pszenne ,żytnie z ziarnami słonecznika ) z masełkiem , sałatą , wędlinką , warzywami , żółtym serem,
Herbatka z cytrynką / woda.
Obiad:1,2,3,7
Zupa koperkowa z ziemniakami,
Kotlet mielony podany z tłuczonymi ziemniakami ,
Buraczki czerwone na ciepło,
Owoc,
Kompot ze śliwką / woda.
Podwieczorek:1,7
Serek waniliowy – tubka , chrupki kukurydziane , owoc,
Herbatka owoce leśne / woda.
Środa 29.10.25r.
Śniadanie:1,3,7
Kawa zbożowa z mlekiem,
Pieczywo mieszane ( pszenne , żytnie z dodatkiem siemienia lnianego i ziaren słonecznika )
z masełkiem , rukolą , wędlinką , warzywami , jajkiem ze szczypiorkiem,
Herbatka z cytrynką / woda.
Obiad:1,2,3,7
Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami,
Pierogi z białym serem podane z bitą śmietaną,
Owoc,
Woda .
Podwieczorek:1,7
Bułeczka z masełkiem , wędlinką , warzywa,
Herbatka z dzikiej róży z żurawiną / woda.
Czwartek 30.10.25r.
Śniadanie – w formie stołu szwedzkiego:1,3,4,7
Kakao,
Pieczywo mieszane ( pszenne , razowe), masełko , kiełki , wędlinka, ser żółty , pasta z tuńczyka , warzywa,
Herbatka z cytrynką / woda.
Obiad:1,2,7
Zupa krem z dyni,
Bitki wieprzowe w sosie cebulowym podane z tłuczonymi ziemniakami,
Surówka z czerwonej kapusty , marchewki i jabłka,
Owoc,
Sok tłoczony z jabłek / woda.
Podwieczorek:1
Koktajl z bananów i truskawek , wafle ryżowe,
Herbatka z dzikiej róży z maliną / woda.
Piątek 31.10.25r.
Śniadanie:1,7
Płatki kukurydziane z mlekiem,
Pieczywo mieszane ( pszenne , żytnie z dodatkiem siemienia lnianego i ziaren słonecznika )
z masełkiem ,kiełkami , wędlinką , warzywami , serkiem ze szczypiorkiem ,
Herbatka z cytrynką / woda.
Obiad:1,2,3,4,7
Barszcz czerwony z ziemniakami,
Paluszki rybne podane z tłuczonymi ziemniakami,
Surówka z porem,
Owoc,
Kompot owocowy / woda.
Podwieczorek:1,3,7
Mini jagodzianka ,
Sok jabłkowo – marchewkowy / woda.
W proponowanym zestawie mogą wystąpić zmiany.

