Jadłospis 19.05-23.05.2025r.
Poniedziałek 19.05.25r.
Śniadanie: 1,7
Kakao ,
Pieczywo mieszane z masełkiem , sałatą , wędlinką ,warzywami , serkiem,
Herbatka z cytrynką / woda.
Obiad: 1,2,3,7
Żurek z białą kiełbaską i z ziemniakami,
Kluski leniwe z masełkiem podane z brzoskwinią ,
Owoc,
Kompot owocowy / woda.
Podwieczorek: 1,7
Bułeczka z masełkiem , wędlinką , kwaszonym ogórkiem,
Herbatka owocowa / woda.
Wtorek 20.05.25r.
Śniadanie:1,7
Płatki jaglane na mleku ,
Pieczywo mieszane z masełkiem , sałatą , wędlinką , warzywami ,serkiem,
Herbatka z cytrynką / woda.
Obiad:1,2,3,7
Zupa kalafiorowa z ziemniakami,
Kotlet mielony podany z tłuczonymi ziemniakami,
Mini marchewka z masełkiem,
Owoc,
Kompot / woda.
Podwieczorek:1
Talerz owoców, herbatniczki,
Herbatka owocowa / woda.
Środa 21.05.25r.
Śniadanie:1,7
Kawa zbożowa z mlekiem ,
Pieczywo mieszane z masełkiem , sałatą , wędlinką ,warzywami , serkiem ,
Herbatka z cytrynką / woda.
Obiad:1,2,3,7
Rosół z makaronem ,
Pulpety w sosie koperkowym podane z tłuczonymi ziemniakami,
Surówka z kapusty pekińskiej , marchewki i jabłka,
Owoc,
Woda.
Podwieczorek:1,7
Koktajl mleczno – truskwkowy, biszkopty,
Herbatka owocowa / woda.
Czwartek 22.05.25r.
Śniadanie:1,7
Płatki kukurydziane z mlekiem ,
Pieczywo mieszane z masełkiem , sałatą , wędlinką ,warzywami , żółtym serem ,
Herbatka z cytrynką / woda.
Obiad:1,2,3,7
Zupa fasolowa z ziemniakami ,
Kapusta faszerowana mięsem w sosie pomidorowym podana z tłuczonymi ziemniakami ,
Owoc,
Kompot owocowy / woda.
Podwieczorek:1,3,7
Chałeczka z dżemikiem,
Soczek jabłkowy / woda.
Piątek 23.05.25r.
Śniadanie:1,3,7
Kakao ,
Pieczywo mieszane z masełkiem , sałatą , wędlinką ,warzywami , jajkiem,
Herbatka z cytrynką / woda.
Obiad:1,2,3,4,7
Barszcz czerwony z ziemniakami ,
Morszczuk w panierce podany z tłuczonymi ziemniakami
Surówka z kwaszonej kapusty , marchewki i jabłka,
Owoc,
Kompot owocowy / woda.
Podwieczorek:1,7
Jogurt owocowy, chrupki kukurydziane , owoc,
Herbatka malinowa / woda.
W proponowanym zestawie mogą wystąpić zmiany.